1. Introducere

1.1  Acest site este proprietatea SC BENEFIC RPG SRL. Folosirea paginii de internet www.decoman.ro (accesarea acesteia, înregistrarea, completarea formularelor, folosirea serviciilor oferite de SC BENEFIC RPG SRL) implica automat acceptarea în totalitate si neconditionata a Termenilor si Conditiilor de mai jos. 

1.2 Folosirea site-ului www.decoman.ro si serviciile furnizate de acesta sunt rezervate doar persoanelor care au împlinit varsta de 18 ani. 

2. Prestarea Serviciilor 

2.1 Serviciile de vanzare sunt realizate de catre societatea SC BENEFIC RPG SRL (denumita in continuare “Decoman”), in calitate de Vanzator.

 2.2 Societatea poate fi identificata cu urmatoarele date: Sediu social: Sos. Valea Rediului, Nr. 442, Loc. Rediu, Jud. Iași, înregistrata la Registrul Comertului, sub nr. J22/629/2020, CUI 42315195, telefon: 0786.110.110, adresa de e-mail: office@decoman.ro, inregistrata sub numarul RAJ000000 la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF – Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 15, sector 5, e-mail: petitie-asigurari@asfromania.ro), inregistrata la ANSPDCP în registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal. 

3. Definitii 

Termenii si conditiile generale se vor aplica activitatii de vanzare desfasurata de SC BENEFIC RPG SRL prin intermediul magazinului virtual www.decoman.ro. Astfel, urmatorii termeni vor însemna: 

Cumparatorul – reprezinta persoana, fizica sau juridica care achizitioneaza bunuri de pe site-ul www.decoman.ro; 

Vanzator – societatea comerciala SC BENEFIC RPG SRL, având sediul social la adresa Sos. Valea Rediului, Nr. 442, Loc. Rediu, Jud. Iași, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J22/629/2020, CUI 42315195; 

Bunuri si Servicii – reprezinta orice serviciu sau produs, inclusiv documentele si serviciile mentionate în Comanda, care urmeaza a fi furnizate Cumparatorului de catre Vânzator conform Contractului încheiat; 

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare între Cumparator si Vanzator, prin care Cumparatorul transmite Vânzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site;

Contract – reprezinta contractul la distanta încheiat între Vânzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vânzatorului si a Cumparatorului; 

Continut – toate informatiile de pe Site care pot fi vizibile, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic, precum si continutul oricarui e-mail trimis Utilizatorilor/Cumparatorilor/Clientilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare;

Cookies – sunt fisierele text pastrate de catre browserul utilizatorului pe hdd calculatorului personal, care pot fi utilizate de catre operatorii paginii de internet pentru recunoasterea utilizatorilor si pentru a adapta la acestia continutul afisat in functie de dispozitivul de unde acceseaza www.decoman.ro; 

Newsletter – este un mijloc de informare periodic, doar electronic, respectiv e-mail sau SMS, asupra promotiilor desfasurate de Vânzator într-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vânzatorului cu referire la informatiile continute de acesta. 

Site – domeniul nostru www.decoman.ro si subdomeniile acestuia. 

Utilizator – orice persoana juridica sau fizica, cu varsta de cel putin 18 ani si cu capacitate deplina de exercitiu, care acceseaza site-ul www.decoman.ro si utilizeaza oricare din paginile acestuia in scop informativ sau in scopul plasarii unei comenzi. 

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Vanzator, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare. 

Termeni si conditii – prevederile din acest document, create de SC BENEFIC RPG SRL. care definesc conditiile si regulile pe care Utilizatorul este obligat sa le respecte in vederea utilizarii site-ului www.decoman.ro. 

4. Reguli de desfasurare a activitatii utilizand mijloacele electronice 

4.1 Prin intermediul site-ului www.decoman.ro, Vanzatorul desfasoara activitati de comert, punand la dispozitia cumparatorilor produsele prezente pe site.

4.2 Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, cumparatorul confirma ca este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile. 

4.3 Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic. 

4.4 Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de nu procesa comanda plasata de un client. Cumparatorul va fi contactat fie telefonic, fie in scris (via e-mail) pentru verificarea informatiilor neconforme. Daca nu se reuseseste contactarea cumparatorului, si comanda a fost deja platita, se va returna suma de bani incasata de la cumparator, in contul acestuia.

4.5 Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, si livrare sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii. Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului. 

5. Termeni si conditii generale privind achizitionarea de produse prin www.decoman.ro 

5.1 Comunicarea cu Vanzatorul se poate face prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele ( telefon sau email) mentionate la sectiunea Contact din Site. 

Inainte de finalizarea comenzii, Cumparatorul declara: 
a) ca a citit si este de acord cu terminii si conditii site-ului. 
b) ca datele completate in Site sunt corecte si conforme cu realitatea 
c) ca are minim 18 ani; 
d) ca a înteles si a acceptat termenii si conditiile contractului de asigurare si drepturile si obligatiile ce ii revin si ca este de acord cu emiterea facturii; 
e) ca isi da acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal in scopul calcularii ofertelor solicitate precum si in scop de publicitate. 

Decoman poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri: 

a) neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online; 
b) invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Decoman, in cazul platii online; 
c) datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte; 
d) alte situatii mentionate in prezentul document. 

5.2 Modalitatea de plata si intrarea in posesie a produsului 

Vezi pagina detalii transport.

5.3 Garantii si politica de retur. 

Produsele NU beneficiaza de garantie. 

6. Dreptul la retragere al Cumparatorului din Contractul de vanzare/cumparare:

Cumparatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul incheiat la distanta, in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la incheierea Contractului de vanzare/cumparare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. 
Solicitarea de denuntare se trimite de catre Cumparator pe adresa de e-mail: office@decoman.ro in termenul prevazut anterior. In cazul denuntarii contractului incheiat la distanta, Cumparatorul nu va fi obligat la cheltuieli. In termen de 30 de zile de la primirea notificarii privind denuntarea contractului, Decoman va rambursa suma incasata.

7. Reclamatii 

7.1 Reclamatiile pot fi transmise in scris la adresa sediul social al Decoman sau la adresa de e-mail office@decoman.ro. 

Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora. 
Reclamatia trebuie sa contina cel putin urmatoarele date: numele si prenumele Cumparatorului, adresa de e-mail, adresa de corespondenta precum si o scurta descriere a situatiei reclamate.

Daca raspunsul primit de la noi va nemultumeste, atunci aveti posibilitatea sa apelati la ANPC.

8. Folosirea paginii de internet www.decoman.ro 

Conditia beneficierii de serviciile oferite prin folosirea paginii de internet www.decoman.ro este acceptarea neconditionata a hotararilor prezentului document. 

Utilizatorilor paginii www.decoman.ro li se cer mai multe date de identificare personala. Pentru persoane fizice – cnp, nume, prenume, adresa, numar de telefon, adresa de mail proprie si valida. Pentru persoane juridice – nume companie, cod fiscal, adresa, companie, numele si prenumele reprezentantului firmei,o adresa de email proprie si valida. In nicio sectiune vizibila a site-ului www.decoman.ro, nu vor aparea datele personale ale utilizatorilor. 

Reprezentantii site-ului decoman.ro si a firmei care opereaza site-ul, au acces la toate datele cu caracter personal furnizate de catre utilizatorii site-ului. Folosirea Site-ului presupune luarea la cunostinta a drepturilor mai sus mentionate si acordul ca datele personale sa fie folosite de catre decoman.ro. 

Decoman va considera toate informatiile primite de la dvs ca fiind strict confidentiale si le va utiliza exclusiv pentru indeplinirea obligatiilor contractuale. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email sau datele personale pe site-ul decoman.ro poate opta pentru stergerea acestora din baza noastra de date.

De asemenea, daca utilizatorii nu mai doresc sa primeasca newsletterul decoman.ro, se pot dezabona trimitand o solicitare in acest sens, sau utilizand linkul din footer-ul newsletterulului decoman.ro primit prin email. 

9. Dreptul de autor si materialele incluse in pagini

9.1 Intregul continut al site-ului www.decoman.ro este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind proprietatea Decoman sau a partenerilor/afiliatilor acestuia, exceptand cazul in care sunt recunoscute ca apartinand altor parti implicate.

9.2 Folosirea paginii www.decoman.ro, a informatiilor si/sau o parte a acestora de catre terte persoane necesita acordul in prealabil exprimat in scris al Decoman sau a partenerilor/afiliatilor acestuia, dupa caz. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa anticipata din partea Decoman.

9.3 Decoman isi rezerva dreptul de a edita continutul si/sau structura site-ului, in tot sau in parte, in orice moment si fara o informare prealabila a Utilizatorilor. 

9.4 Marcile, logo-uri sau elemente grafice continute in Site sunt marci inregistrate ale Decoman sau ale partenerilor/afiliatilor sai. Alte nume de companii, produse sau servicii care apar pe Site pot fi marci inregistrate ale respectivilor proprietari. Nu aveti nici un drept sau licenta de utilizare a acestor marci inregistrate. 

10. Clauze cu privire la furnizarea datelelor cu caracter personal si securitatea informatiilor 

10.1 Decoman este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr. in registrul de evidenta al prelucratorilor de date cu caracter personal. 

10.2 Utilizatorul, furnizor al datelor personale benficiaza de prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal, beneficiind de dreptul de a fi informat, de a avea acces si de a interveni asupra datelor, dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care il privesc, precum si sa solicite stergerea datelor. 

10.3 Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorul trebuie sa trimita o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de corespondenta mentionata in prezentul document sau la adresa de e-mail: office@decoman.ro. 

10.4 Informatiile de orice natura furnizate de catre Utilizator Vanzatorului vor fi utilizate pentru executarea contractului, informarea utilizatorilor/clientilor pentru evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, pentru reclama, marketing si publicitate, statistica. Astfel, Vanzatorul poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin intermediul newsletterului si/sau poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe site-ul www.decoman.ro poate opta pentru stergerea acestuia din baza de date a Vanzatorului.

10.5 Prin folosirea paginii de internet www.decoman.ro (inclusiv vizitarea acestuia, inregistrarea, folosirea serviciilor oferite de SC BENEFIC RPG SRL. si/sau de catre partenerii sai prin intermediul site-ului www.decoman.ro) cumparatorul este de acord sa fie inregistrat in baza de date vanzatorului (Decoman si partenerii sai care comercializeaza bunuri sau servicii prin intermediul site-ului www.decoman.ro). Astfel, Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, ca Decoman sa furnizeze datele dumneavostra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatie de parteneriat si sa fiti contactat de catre terti: firme de curierat (ex. Urgent Cargus, mailman), furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii, agentii de stat sau guvernamentale, asociatii sau societati din domeniul financiar bancar si al asigurarilor, companii cu care Vanzatorul poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor comercializate. 

10.6 Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a le utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati transmis prin intermediul site-ului www.decoman.ro. 

10.7 Vanzatorul a depus toate eforturile pentru a proteja pagina de internet si informatiile transmise prin utilizarea de diverse masuri de protectie. Chiar daca oferim aceste masuri de protectie a informatiilor confidentiale si asiguram securitatea corespunzatoare, nu garantam ca informatiile transmise prin Internet sunt securizate, sau ca aceste transmisii nu vor fi intarziate, intrerupte, interceptate sau nu vor prezenta erori, din motive care nu tin de Vanzator. 

10.8 Decoman garanteaza utlizatorilor ca informatiile privind datele cardurilor bancare (ex: numar de card, data expirarii s.a.) furnizate de acestia nu sunt transferate sau stocate, la nici un moment de timp, pe serverele Decoman.

11. Responsabilitati 

11.1 Decoman nu raspund pentru nici o paguba (directa sau indirecta) adusa utilizatorului/cumparatorului sau oricarei alte parti, referitoare la utilizarea acestui site si a informatiilor pe care acesta le cuprinde – de catre dvs. sau alta persoana – sau orice alte pagube sau vatamari cauzate de erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie, virusi sau orice alti factori similari. 

Decoman nu garanteaza accesul sigur, continuu si neintrerupt la serviciile sale. Decoman nu va fi responsabila pentru nicio problema sau disfunctionalitate a retelelor sau a liniilor telefonice, sistemelor de internet online, serverelor, furnizorilor de acces pe internet, echipamente, calculatoare, programe sau a oricarui alt element ce poate cauza stricaciuni computerelor personale ca rezultat al utilizarii acestui Site. Decoman nu garanteaza faptul ca site-ul www.decoman.ro prezinta siguranta fata de virusi informatici sau alte amenintari. Folosirea datelor si a informatiilor continute de site, este o decizie voluntara a utilizatorului.

11.2 Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, Vanzatorul nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea pe acest site. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor disponibile pe paginile www.decoman.ro. 

Este posibil ca unele tarife afisate/ oferte transmise sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi sau a transmiterii unei oferte catre client cu un pret eronat sau derizoriu, Decoman are dreptul sa anuleze comanda Clientului sau oferta transmisa acestuia. 
Totodata, pentru utilizarea serviciilor disponibile pe site-ul www.decoman.ro, utilizatorul este obligat sa furnizeze date adevarate, exacte si complete asa cum sunt cerute in formularele de inregistrare si/sau de comanda din site si sa innoiasca atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete. 

In cazul furnizarii de informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, Decoman isi rezerva dreptul de a refuza toate incercarile curente sau viitoare de folosire a serviciilor site-ului. 

Aceste conditii sunt necesare si in cazul inregistrarii participarii dumneavoastra la concursurile organizate si prezentate in cadrul site-ului de catre Decoman sau de catre partenerii acestuia. 

11.3 Orice legaturi catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar Vanzatorul nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri. 

Site-ul www.decoman.ro poate contine legaturi catre alte site-uri sau alte resurse. Deoarece Decoman nu are niciun control asupra acestor site-uri sau resurse, prin utilizarea Site-ului sunteti de acord ca Decoman nu este responsabila de disponibilitatea acestora si nu garanteaza si nu este responsabila pentru niciun continut, publicitate, produse sau alte materiale de pe sau disponibile pe aceste site-uri sau resurse. 

Prin accesarea site-ului www.decoman.ro sunteti de acord in mod expres sa ne exonerati de raspundere pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare in legatura cu utilizarea de catre dvs a site-ului www.decoman.ro si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dumneavoastra a clauzelor din prezentul Termeni si conditii. 
Totodata, sunteti de acord asupra faptului ca Decoman nu pot fi raspunzatori pentru orice pierdere ce poate fi asociata cu afacerea dumneavoastra sau cu alegerile privind investitiile (incluzand pierderile din profituri sau pierderile de confidentialitate ori pierderi de date) sau care se pot naste din folosinta www.decoman.ro. 

In plus, sunteti de asemenea de acord asupra faptului ca Decoman nu poate fi responsabil pentru nici o dauna, de orice tip nascuta in legatura cu folosirea www.decoman.ro. 

11.4 Decoman nu isi asuma nicio responsabilitate cu privire la calitatea produselor oferite de partenerii vanzatori. Plata produselor achizitionate de catre client se face catre Vanzator, iar vanzatorul poarta intreaga raspundere atat pentru onorarea comenzilor provenite prin intermediul site-ulului www.decoman.ro, cat si pentru orice actiuni ulterioare ce decurg din actul de vanzare-cumparare (livrare, garantie, service, etc.). Documentul fiscal (chitanta/factura/bon fiscal) catre Cumparator va fi emis direct de catre Vanzator.

12. Dispozitii finale 

12.1 Toate comenzile efectuate prin www.decoman.ro se supun prevederilor prezentului document. Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Decoman si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Iasi. 

12.2 Limba intrebuintata in relatiile dintre Utilizator si Vanzator este limba romana. 

12.3 Decoman are dreptul la modificarea unilaterala a prevederilor din prezentul document. 

12.4 Modificarile intra in vigoare din momentul punerii la dispozitie a textului modificat al Termenilor si Conditiilor pe pagina de internet. Folosirea de catre Utilizatori a paginii de internet dupa introducerea acestor schimbari este echivalenta cu exprimarea acceptului de catre acestia. 

Prezentul document este in vigoare din data de 01.07.2022. 

Decoman are dreptul la modificarea unilaterala a prevederilor acestui document fara o notificare prealabila, acesta fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. In caz de diferenta intre prezentul document si Termenii si Conditiile Generale ale Site-ului, are prioritate prezentul document.